Jaap Buijs 1947

De inspiratie voor mijn werk als therapeut haal ik uit transpersoonlijke psychologie, meditatie, Boeddhistische stilte retraites, yoga, muziek, fietsen in de natuur en uit het verdiepend werken met mensen.

Na Sociale Academie en de studie Andragologie werkte ik als staflid/supervisor in de hulpverlening. In de jaren 70 verdiepte ik me in spirituele en therapeutische groei, bestudeerde archetypische psychologie en astrologie en maakte horoscopen. In 1988 studeerde ik af aan ‘The Institute of Psychosynthesis London’ en startte vervolgens een praktijk als psychosynthese-therapeut.
Ik ben verbonden aan de Opleiding tot Psychosynthese-counseler/therapeut; Broedpaats.academy in Amersfoort als trainer en supervisor. In 2002 behaalde ik het HBO diploma bij het Instituut voor Psychosynthese in Utrecht en het European Certificate of Psychotherapy. Gedurende de afgelopen 10 jaar heb ik intervisiegroepen voor leidinggevenden bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat begeleid.

In de 40 jaar waarin ik nu mensen begeleid ben ik steeds helderder gaan zien dat ieder van ons op eigen unieke wijze, met grote en kleine stappen, werkt aan een belofte, doel en verlangen: de realisering van wie we ten diepste zijn.

Met mijn partner Bridget Ashburn, die eveneens Psychosynthese-therapeut is, deel ik een therapie praktijk. Samen hebben we twee volwassen zonen.

 

© Jaap Buijs, Praktijk voor Psychosythese-therapie, Amsterdam area